Øyafestivalen, Oslo

På førsteplassen over Norges mest populære musikkfestivaler kommer Øyafestivalen som tar plass i Oslo, Tøyenparken hvert år i august. Øyafestivalen hadde sin oppstart i 1999, med da 1 000 besøkte. Festivalen har blitt større og større for hvert år og har nå over 85 000 besøkende tilskuere. Opprinnelig ble Øya festivalen arrangert på Kalvøya i Bærum og navnet Øyafestivalen har sitt opphav derfra.

Festivalen består i dag av 1 klubbdag og 4 festivaldager i selve parken. Festivalen presenterer over 80 artister fordelt på disse 5 dagene. Dette er artister fra både Norge og utlandet. Flere store artister har spilt på Øyafestivalen de siste årene. Dette er artister som Karpe Diem, Wiz Khalifa, Fleet Foxes og Lily Allen. Øyafestivalen er også en miljøvennlig festival.

Stavernfestivalen, Stavern

Stavernfestivalen blir holdt i Stavern på Larvik Golf Arena, hvert år i juli. i år, 2019, tok festivalen imot nærmere 75 000 tilskuere fordelt på 3 dager. Stavernfestivalen begynte som en veldig liten festival i 2001 og hadde kun 175 besøkene. Festivalen varte kun en dag, fram til 2002. Da ble festivalen utvidet til 2 dager og i 2011 ble den utvidet til 3 dager.

Stavernfestivalen er en festival i utvikling. De første årene hadde festivalen nesten kun norske artister. De siste årene har festivalen fått inn flere internasjonale artister og har blant annet gitt scene til store artister som Elton John, Dua Lipa, Neil Young og Alan Walker. Maten på festivalen er også av ypperste kvalitet og du kan velge og vrake i over 25 mataktører.

Kongsberg Jazzfestival

Kongsberg Jazzfestival er Norges aller største Jazzfestival, og festivalen har røtter fra 1964. Opprinnelig var det Jazzklubben Jazz Evidence som holdt festivalen. Etter hvert ble festivalen en egen stiftelse. Festivalen holdes hvert år i uke 27 og har mange besøkende. I jubileumsåret 2014 ble det solgt 32 760 billetter, noe som førte til rekord, denne rekorden ble brutt i 2016 med 37 827 solgte billetter.

Festivalen er kjent for å presentere nyskapende og interessant musikk både på norsk og internasjonalt nivå. Dette gjør denne festivalen så spesiell. Det finnes også 12 forskjellige spillesteder under festivalen. Hvert år deles det også ut en pris til norske jazzartister. Premien er på 300 000 kr. Kongsberg jazzfestival har hatt flere store artister på scenen som blant annet Stevie Wonder, Röyksopp og Sonic Youth.

Bergenfest, Bergen

Bergenfest ble startet i 1993 i Bergen. Festivalen er en Blues og Americana festivalen, men har etter hvert som årene har gått utviklet seg til å bli en musikkfestival for de aller fleste. Festivalen var opprinnelig innendørs, men i 2012 ble den flyttet utendørs og blir nå holdt på Bergenhus festning. Festivalen går over 3 dager og har plass til rundt 9 000 mennesker per dag.

Festivalen har 3 utendørs scener og 2 innendørs scener. Den største av scenene er Plenen og det er her de aller største artistene spiller på festivalen. i 2019 var det rundt 50 artister som spilte på festivalen. Blant disse var det flere større navn, First Aid Kit, Tom Walker, Clean Bandit er noen av navnene som stod på hovedscenen i år.

Fjordfesten, Sandefjord

Fjordfesten i Sandefjord er en musikkfestival som ble startet opp i 2008. Festivalen blir holdt i Badeparken, som ligger ved Park Hotell i Sandefjord. Festivalen har blitt mer populær de senere årene og folk fra hele landet kommer til festivalen for musikken. Artister som Ina Wroldsen, Kurt Nilsen og A1 har spilt på festivalen, i 2015 hadde festivalen 10 000 tilskuere.

Mange festivaler og velge mellom

Nå har du fått lest deg gjennom noen av de mest populære festivalene i Norge. Om du skulle være i tvil om hvilken festival du skal reise på til neste år, så håper vi tvilen har blitt litt mindre etter dette. Er du fremdeles usikker bør du undersøke litt videre, etter f.eks. hvilke overnattingsmuligheter du har på de forskjellige festivalene.