Snøsøsteren: En julefortelling.

Snøsøsteren: En julefortelling er en bok som har fått terningkast 6. Boken er en julekalenderbok for både barn og voksne, og innholdet i boka omhandler både sorg, død og spøkelser. Alle tre faktorer som sier noe positivt om både julefeiring og felleskap blant menneskene. Boka er delt inn i 24 kapitler, et kapittel for hver dag fram til julaften.

Boka handler om Julian på 10 år som er på jakt etter julefeiringen. Boka gir oss innblikk i hvordan Julian ser på julen etter at hans søster nylig døde. Julian har alltid elsket julaften, men denne julen føles annerledes og trist – nesten som at julen er avlyst. Julian har begynt å føle at hele livet hans ikke føles ekte lenger, fordi ingenting er som før.

En sjøens helt: Krigerens hjemkomst

En sjøens helt: Krigerens hjemkomst er en bok som har fått terningkast 5. Dette er den siste boka Jon Michelet har skrevet i den imponerende bokserien om krigsseilerne. Et mesterskap av en avslutting på en romanserie skal du lete lenge etter. Boken bærer preg av et hardtarbeidende forfatterskap, der alle krefter er satt til for å lage en eksplosjon av en avslutning.

Boken har to hovedpersoner, Halvor Skramstad som er «skogsmatros» og Nortraship. Boka gir oss innblikk i hvordan de håpefulle sjømennene skulle få sin lønn etter at krigen ble slutt. Lite visste de at det skulle ta nærmere 30 år før sjømennene fikk sine tilbakebetalte penger. Boka er blitt skrevet for å sette lys på krigsseilerne og den respekten de fortjener.

Søsterklokkene

En bok som har fått terningkast 5. Boka holder tar plass i den fiktive fjelldalen Buvollen i Gudbrandsdalen. Boka forteller oss en fortelling som hendte for lenge siden der en kommende mor dør under fødsel av et par siamesiske tvillinger. De to tvillingene vokser oss sammenvokste, de lærer seg å veve med fire hender og det er slik de tjener penger til livets opphold.

Brått så dør den ene tvillingen, dermed dør også den andre. Faren til de avdøde tvillingene bebreider familiens mørke skjebne og gir fra seg alt sølvtøy og penninger til kirken for avstøpning til nye kirkeklokker. Dette får det til å oppstå en mytologi om kirkeklokkene. Kirkeklokkene gir så merkelige klang. Etter at hovedpersonen i boka bli introdusert til leserne, blir vi virkelig trollbundet.

Hyttebok frå helvete

Boka er skrevet av Are Kalvø og handler om Are selv. Han vokste opp på Vestlandet, noen ville kalt det et postkort fra Vestlandet, slik han gjør i boka. Naturen han vokse opp i sier at alt han ville blitt var en naturens mann, men det ble han aldri. Are flyttet til byen og har enda ikke sett seg tilbake til Vestlandet.

Etter hvert som Are ble eldre merket han at naturen begynte å stjele vennene hans. De som ble med å drakk øl på puben, skulle plutselig på fjelltur. Stadig vekk dukket det opp bilder av skispor i snøen. En dag var det bare for Are å innse at han ikke hadde en venn igjen uten ett bilde av et fjell på facebook.

Macbeth

Boka har fått terningkast 5, og er diktet videre etter Shakespeares Macbeth. Forfatter Jo Nesbø har valgt og flytte tiden fra middelalderen til en nyere tid. Boka til Shakespeare holder fortet i Skottland. Jo Nesbø har diktet fram et land som kan minne mye om Skottland. Boka viser bilder av en nedslitt industriell havneby som kan minne oss om 1970-tallet.

Macbeth i ny drakt.

Det fiktive landet er oversvømt med narkotika, korrupsjon og vanstyre herjer vilt. I boka er det politimester Duncan som får oppdraget og rydde opp. I den originale boken er Duncan kongen av Skottland og Macbeth er en av hans generaler. Jo Nesbø har tatt for seg en maktkamp som foregår på politikammeret. Dette er en bok verdt å lese enten du elsker Shakespeare eller Jo Nesbø.