Studier innen kultur i Norge

Det er ikke alltid så lett å finne det perfekte studiet etter videregående. Kanskje du er interessert i tall og realfag? Eller er du den mer kreative typen? Det finnes mange ulike studier som alle har sine særegne egenskaper. Men om du interesserer deg for det vide spekteret innenfor kultur, så har du absolutt mange muligheter å velge mellom.

Begynn med å lage et tankekart hvor du skriver ned alle nøkkelord innenfor kultur som du liker. Kanskje du interesserer deg for litteratur? Eller er du mer interessert i religion og livssyn? Når du har dannet deg et tankekart, så vil du fort merke at det drar deg i en spesifikk retning. Da blir det lettere å utpeke et klart valg som passer deg.

Norsk språk og kultur for internasjonale studenter

Ikke alle her i landet har norsk som førstespråk. Da er det en god idé å ta et årsstudium innenfor språk og kultur. Da forbedrer du dine norskkunnskaper, men lærer samtidig også mer om norsk kultur. Dette er med andre ord en god måte å integrere seg på, om dette er hva du ønsker å gjøre. Universitetet i Stavanger tilbyr dette årsstudiet for internasjonale studenter.

Stavanger er i tillegg en flott by å studere i. Dette er en sjarmerende by i Rogaland, og ligger sørvest i Norge. Universitetet i Stavanger er ellers et relativt ungt universitet med omkring 12 000 studenter. Universitetet er kjent for å tilby gode humanistiske studier både på bachelornivå, masternivå og som årsstudium. Her har du med andre ord flere studier å velge mellom.

Kultur og kommunikasjon i Oslo

Om du ønsker å studere kultur på bachelornivå, så kan du gjøre dette på Universitetet i Oslo. Her tilbyr de blant annet studiet Kultur og kommunikasjon, hvilket gir deg et grundig innblikk i relasjonen mellom språk, makt og kultur. Det passer deg som er interessert i dagsaktuelle temaer og som ellers reflekterer over hvordan samfunnet vårt er satt sammen.

Denne bachelorgraden kan du som sagt studere i Oslo. Oslo er Norges største studentby. Her bor du tett på både skog og fjell, men du har samtidig flere kulturtilbud lett tilgjengelig nede i sentrum. Dette inkluderer museer og parker, samt et helt unikt restaurant-utvalg du knapt kan finne maken til andre steder i Skandinavia. Det er jo en fin bonus ved siden av selve studiene.

Digital kultur

Er du kanskje den mer digitale typen? Liker du relasjonen mellom teknologi og kultur? Da kan studiet Digital kultur på Universitetet i Bergen være midt i blinken. Dette er en treårig bachelor som gir deg kunnskaper innenfor elektronisk litteratur, digital kunst og dataspill. Du lærer blant annet hvordan å lage et avansert webdesign, samt at du får dybdekunnskap i kommunikasjon, både skriftlig og visuelt.

Bergen er Norges nest største studentby etter Oslo. Med sine totalt 18 000 studenter, blir det ansett som et mellomstort europeisk universitet. De fleste campusene ligger sentralt i byen, hvilket gir gode muligheter til å utforske Bergen sin kultur. Det gir gode muligheter til å balansere studiehverdagen med et sosialt studentliv på siden. Et fint sted å studere for deg som liker en god blanding.

Antikkens kultur

Er du den mer filosofiske typen? Det er fullt mulig å ta et årsstudium innenfor dette området. Universitetet i Oslo tilbyr blant annet studier innen antikkens kultur. Dette studiet gir deg kunnskaper om antikkens periode, med et spesifikt fokus på språk og retorikk. Du vil også lære hvordan antikkens kultur er brukt i ettertid. Ikke minst får du muligheten til å lære både latinsk og gresk.

Ernæring, mat og kultur

Kultur inkluderer mange temaer, deriblant mat og ernæring. Du kan for eksempel ta et årsstudium i ernæring, mat og kultur på Universitetet i Agder. Da lærer du mer om hvordan maten vi spiser påvirker helsa og livskvaliteten vår. Du får dybdekunnskap i mange interessante emner, slik som ernæringsutfordringer og matens betydning for samfunnet. Konkluderende har du åpenbart utallige mulige studier å velge mellom innen kultur.